Veleposlaništvo Republike Slovenije v Sofiji /Novice - Sofija /
24.06.2019  

Sprejem ob dnevu državnosti Republike Slovenije, 20. 6. 2019

20. junija 2019 sta veleposlanik mag. Anžej Frangeš s soprogo Tanjo Plesnik in častni konzul Republike Slovenije v Sofiji Nikolay Vassilev s soprogo Silvijo Vassilevo na rezidenci veleposlanika gostila sprejem ob dnevu državnosti Republike Slovenije. Sprejema so se udeležili predstavniki diplomatskega zbora, Ministrstva za zunanje zadeve Republike Bolgarije in drugih bolgarskih institucij ter Slovenci, ki živijo in delajo v Sofiji.

Veleposlanik mag. Frangeš je v svojem nagovoru izpostavil 28-letno samostojno pot RS, odlične bilateralne odnose med Slovenijo in Bolgarije, vlogo Republike Slovenije pri razglasitvi svetovnega dneva čebel, prisotnim rojakom pa čestital ob njihovem prazniku. Vokalna izvedba obeh himen in nastop godalnega dua sta prispevala k svečanosti dogodka.

Sprejem je v nadaljevanju potekal v sproščen vzdušju. Gostje so imeli med drugim priložnost poizkusiti odlična slovenska vina, pivo ter tradicionalne slovenske jedi (kranjska klobasa, potica, kremna rezina). Sprejem je popestrilo tudi več čebelic, ki so jih iz različnih materialov izdelali otroci in ki so promovirale svetovni dan čebel.